MAX 8 BAR PAINEILMATYÖKALUJEN TÄRKEIMMÄT OMINAISUUDET

Jos etsit ammattilaisille suunnattua paineilmanaulainta, rullanaulainta, nauharuuvainta, tai rullalipasnaulainta 8 barin järjestelmään, on MAX paineilmatyökalut oikea valinta. MAX:n paineilmatyökalut on suunniteltu ammattimaiseen käyttöön, missä ympäristö, työolosuhteet sekä rakennusmateriaalit asettavat haasteita ja työkaluilta vaaditaan sataprosenttista luotettavuutta. MAX on maailman vanhin ja arvostetuin paineilmatyökalujen valmistaja, jonka laatuun ja kokemukseen luottaa monet ammattilaiset ympäri maailman. MAX:n paineilmatyökalujen tärkeimmät edut ovat:

LUOTETTAVA

TEHOKAS

ITSEPUHDISTUVA

360° KÄÄNTYVÄ SYÖTTÖLIITIN

360° KÄÄNTYVÄ PAKOILMA

SÄÄDETTÄVÄ SYVYYS

HUOMATTAVAT TERVEYSHYÖDYT

KEVYT

HILJAINEN

LÄHES REKYYLITÖN

MAX – MAAILMAN SUURIN NAULAINVALMISTAJA

Vuodesta 1942 alkean MAX:lla on pitkä kokemus naulainvalmistajana ja se on kerännyt kokemuksia kentältä vaativista olosuhteista. Kerätty tieto tukee MAX:n tuotekehitystä mahdollistaen sen valmistaa markkinoiden parhaimmat ja luotettavimmat paineilmanaulaimet ja -nitojat. MAX on maailman suurin naulainvalmistaja, joka valmistaa naulaimia myös lisenssillä muillekin merkeille. Monet mailman suurimmista brändeistä luottavaa MAX-laatuun ja teettävät MAX:lla omat naulaimensa.

Kuvassa rakennusmies naulaamassa MAX:n 8bar paineilmanaulaimella

LUOTETTAVUUS, TOIMINTAVARMUUS, TEHOKKUUS

MAX:n paineilmanaulaimissa ja -nitojissa yhdistyy luotettavuus, toimintavarmuus ja tehokkuus. Työkalujen kehityksessä on panostettu tuotteen laatuun ja toimivuuteen. MAX tekee paineilmatyökaluilleen osana laadunvarmistusta mm. pudotustestit, missä tuote pudotetaan kolmen metrin korkeudesta betonilattialle ja naulaimen/nitojan pitää kestää pudotus särkymättä. Tuotteet testataan erilaisissa

ympäristöissä ja näin varmistetaan työkalun toimivuus kaikissa työskentelyolosuhteissa. MAX:n paineilmanaulaimet ja -nitojat ovat ympäristösuojattuja, sekä ne lisäksi puhdistavat itsensä automaattisesti, kun paineilmaletku irrotetaan laitteesta. Patentoitu koneisto toimii varmasti ja laajasta tuetusta naulavalikoimasta huolimatta virhesyöttöjä tapahtuu harvoin.

”Käytämme MAX:n 565:ta, enkä ole löytänyt semmoista naulaa, ettei se sitä ampuisi hienosti ulos!” (talonrakentaja)

ITSEPUHDISTUSTOIMINTO

MAX:n paineilmatyökalujen itsepuhdistustoiminto

MAX:n patentoima itsepuhdistustoiminto puhaltaa paineilmasyötön suodattimen automaattisesti puhtaaksi aina kun paineilmaletku irroitetaan koneesta. Tämä estää epäpuhtauksien pääsyn koneeseen ja tekee naulaimen koneistosta huoltovapaan.

360° KÄÄNTYVÄ SYÖTTÖLIITIN

360 kääntyvä paineilmasyötön liitin

360° kääntyvä paineilman syöttöliitin suuntaa liitetyn paineilmaletkun aina luonnollisimpaan suuntaan, joka helpottaa naulaimen tai nitojan käyttöä. Luonnolliseen suuntaan kääntyvä syöttöliitin vähentää myös letkuun kohdistuvaa vääntymistä ja taittumista, joka pidentää letkun elinikää.

360° KÄÄNTYVÄ PAKOILMAOHJAIN

360 kääntyvä pakoilmaohjain

360° kääntyvällä pakoilmaohjaimella voit suunnata laukaisusta syntyvän voimakkaan ilmavirtauksen haluamaasi suuntaan ilman, että se puhaltaa epämiellyttävästi kasvoillesi työskentelit sitten katossa, lattialla, tikkailla, pöydällä jne. 

SYVYYSSÄÄTÖ

Naulaimen säädettävä syvyyssäätö

Jotta naulan kanta ei jäisi töröttämään, tai menisi laudasta läpi, MAX:n naulaimien säädettävällä syvyyssäätimellä voidaan helposti säätää käsin iskun voimakkuus sopivaksi. Säätö onnistuu vaivattomasti ilman työkaluja. 

Cheerful mature doctor posing and smiling at camera with MAX 8bar nailer

HUOMATTAVAT TERVEYSHYÖDYT

TYÖNTEKIJÖIDEN TERVEYS ON MAX:LLE ENSISIJAISEN TÄRKEÄÄ

MAX:lla työntekijöiden terveys ja hyvinvointi ovat etusijalla. Yksi tärkeimmistä tavoitteistamme on varmistaa, että työkalujemme käyttäjät voivat nauttia pitkästä ja terveestä työurasta. Siksi MAX:lla on panostettu merkittävästi tuotteiden terveyttä edistäviin ominaisuuksiin.

RANNEKANAVAOIREYHTYMÄN EHKÄISY

Rannekanavaoireyhtymä on yksi yleisimmistä ja ikävimmistä ammattitaudeista rakennusteollisuudessa. Sen kehittymiseen vaikuttavat usein hankalat ranteen asennot, toistuvat liikkeet, epäluonnolliset käden jännitykset sekä rekyylin aiheuttamat tärähdykset. MAX:n paineilmanaulaimien ja -nitojien suunnittelussa on keskitytty vähentämään käyttäjään kohdistuvaa rekyyliä ja ohjaamaan sen sivulle. Näin on onnistuttu vähentämään rekyyliä noin kolmanneksella verrattuna kilpailijoihin.

Lue lisää rannekanavavammaoireyhtymästä täältä

KEVYET JA MIELLYTTÄVÄT TYÖKALUT

MAX:n paineilmanaulaimet ja -nitojat ovat valmistettu painevaletusta alumiinista, mikä tekee niistä markkinoiden kevyimmät omissa kokoluokissaan. Kevyen rungon vuoksi niitä on miellyttävä käsitellä myös hankalissa työskentelyasennoissa ja käden sekä ranteen lihakset rasittuvat vähemmän.

VÄHEMMÄN MELUA, ENEMMÄN MUKAVUUTTA

Kaikki MAX:n naulaimet ja nitojat on varustettu sisäänrakennetulla äänenvaimentajalla, joka vähentää laukaisusta syntyvää äänenpainetta useilla desibeleillä. Työskentelystä syntyvää melua voidaan vielä lisäksi vähentää huomattavasti käyttämällä MAX:n AKHL1320E paineilmakompressoria myös tavallisten 8-barin työkalujen voimanlähteenä. Tämä kompressori on yli 10 desibeliä hiljaisempi kuin tavalliset 8-barin kompressorit, mikä tarkoittaa käytännössä vain murto-osaa niiden tuottamasta melusta. Hiljaisempi käyntiääni ja hiljaisemmat työkalut parantavat työympäristön mukavuutta ja vähentää melun aiheuttamaa kuormitusta.

KORKEPAINEKOMPRESSORI 8-BARIN VOIMANLÄHTEENÄ

Kuvassa rakennusmies katolla yhdessä MAX korkeapainekompressorin ja naulaimen kanssa

MAX:n AKHL1320E korkeapainekompressori soveltuu erinomaisesti myös tavallisien 8-barin työkalujen voimanlähteeksi. Kompressorissa on neljä paineilmalähtöä, joista kaksi on korkeapainelähtöjä ja kaksi tavallisia 8-barin syöttöjä. Kompressori voi siis toimia samanaikaisesti voimanlähteenä neljälle eri paineilmatyökalulle. 8-barin paineilmalla toimivan työkalun voi kytkeä kompressoriin suoraan tavallisella paineilmaletkulla, mutta 8-barin työkalun voi kytkeä myös korkeapainesyöttöön MAX:n korkeapaineletkulla, sekä letkun ja työkalun väliin asennettavalla paineenalentajalla. Tällä saavutetaan tutkitusti parempi suorituskyky ja tehokkuus, joka korostuu erityisesti, kun naulataan suuria nauloja nopealla sarjalaukaisulla.

MAX AKHL1320E korkeapainekompressoriin kytketty 4kpl 8bar työkaluja

MAX:N AKHL1320E KORKEAPAINEKOMPRESSORIN EDUT VERRATTUNA TAVALLISEEN

KOMPRESSORI ON KEVYT

Ilman yksi ominaisuuksista on sen mahdollisuus puristua kasaan. Verrattaessa MAX korkeapainekompressoreita perinteisiin 8-barin kompressoreihin, MAX:n kompressorin korkeapainesäiliöihin puristetaan vastaava määrä ilmaa, kuin perinteisien kompressoreiden suuriin ja tilaviin matalapaineisiin säiliöihin, mutta suurempaan paineeseen. Suuremmalla ilmanpaineella saavutetaan huomattavasti pienemmät ja siten kevyemmät paineilmasäiliöt, joka vaikuttaa kompressorin painoa keventävästi, mutta tarjoaa vähintään vastaavan tehon. Vain 17,6Kg painava MAX AKHL1320E korkeapainekompressori on helposti kannettavissa haastavimpiinkin kohteisiin, missä se kykenee tarjoamaan käyttöpaineen samanaikaisesti jopa neljälle paineilmalla toimivalle työkalulle. Kompressori on varustettu tukevilla kahvoilla, joista sen kantaminen onnistuu helposti joko yksi-, tai kaksikätisesti.

KOMPRESSORI ON PITKÄIKÄINEN

Huollossa oleva työkalu ei juurikaan työmaalla lämmitä. Siksi MAX on kiinnittänyt huomiota tuotekehityksessään tuotteidensa mahdollisimman pitkään huoltoväliin. MAX käyttääkin AKHL1320E korkeapainekompressorissaan hiiliharjatonta tasasähkömoottoria, joka on käytännössä kulumaton. Lisäksi kompressori on öljytön, joka tekee siitä huoltovapaan ja lähes immuunin ilman epäpuhtauksille ja pölylle.

KOMPRESSORI ON HILJAINEN

MAX AKHL1320E:n korkeapainekompressorin hiiliharjaton tasasähkömoottori kykenee synnyttämään suuremman vääntömomentin pienemmillä kierroksilla. Kompressorin vaakasuuntaan liikkuvat männät aiheuttavat vähemmän tärinää, kuin perinteinen V-mäntäkompressori. Hiljainen moottori yhdistettynä edistykselliseen kompressoritekniikkaan sekä kompressorin kelluva rakenne tekevät siitä todella hiljaisen. Kompressorin 67dB:n (60 dB quiet modella) LpA (ulkotiloissa yhdellä mikrofonilla mitattuna) ja 86dB:n LWA (sisätiloissa 5…6 mikrofonilla mitattuna) käyntiääni on tavallisiin 8-barin kompressoreihin verrattuna jopa yli 10 desibeliä hiljaisempi, joka käytännössä tarkoittaa vain murto-osaa tavallisen kompressorin 94dB … 98dB:n äänenvoimakkuuteen verrattuna. Kompressori soveltuu hiljaisuutensa vuoksi käytettäväksi erityisesti kohteissa, joissa toivotaan työstä aiheutuvan melun haittaavan muita läsnäolijoita, tai ympäristöä mahdollisimman vähän.

TAVANOMAISTA KETTERÄMPI JA NOTKEAMPI LETKU

Käytettäessä 8-barin työkalulle voimanlähteenä MAX AKHL1320E korkeapainekompressoria ja paineenalentajaa, voidaan letkuna käyttää käytettävyydeltään mukavaa MAX:n korkeapaineletkua. Korkeapaineen etuna on se, että letkun sisähalkaisija on vain 4 mm. Tavalliseen paineilmaletkuun verrattuna MAX:n korkeapaineletkujen kudottu ydin on huomattavasti notkeampi, taipuisampi ja siten ketterämpi tavallisiin paineilmaletkuihin verrattuna. Kudottu ydin tekee letkusta myös kestävän. Kaksoispinnoitettu letku on tavallista kumiletkua kevyempi ja se liukuu pinnoilla helpommin.

SAMA KOMPRESSORI KÄY MYÖS KORKEAPAINETYÖKALUILLE

Nimensä mukaisesti korkeapainekompressoriin voidaan kytkeä kiinni myös korkeapaineella toimivia työkaluja. Tämä tekee MAX AKHL1320E korkeapainekompressorista entistäkin monipuolisemman työkalun ja voimanlähteen. Kompressorin neljään paineilmasyöttöön voidaan kytkeä kaksi perinteistä 8-barin paineella toimivaa laitetta ja kaksi korkeapaineella toimivaa laitetta. Käy tutustumassa MAX:n korkeapainetyökaluihin täällä. Korkeapainesyöttöihin voidaan kytkeä erillisellä paineenalentajalla myös tavallisia 8-barin työkaluja, jolloin saavutetaan tavallista kompressoria tehokkaampi suorituskyky.

MAX AKHL1320E korkeapainekompressoriin kytketty 2kpl korkeapainetyökaluja ja 2kpl 8bar työkaluja

HELPPO LAAJENNETTAVUUS

Modulaarisen suunnittelunsa, sekä vain parissa sekunnissa helposti ilman työkaluja kiinnitettävien lisätankkiensa ansiosta MAX AKHL1320E korkeapainekompressori skaalautuu laajasti moniin rakennusteollisuuden haastaviinkin tarpeisiin. Vaivattomasti kiinnitettävät ja irrotettavat lisätankit mahdollistavat kompressorin helpon ja kevyen liikutettavuuden paineilmakapasiteetista tinkimättä.

MAX AKHL1320E korkeapainekompressori paineilmatyökaluille
MAX AKHL1320E korkeapainekompressori lisätankeilla paineilmatyökaluille

TUTUSTU MALLISTOOMME

MAX:n 8bar mallisto
MAX logo